Werkwijze en uitgangspunten

Ik benader uw kwestie of geschil pragmatisch en oplossingsgericht. Geen dure of onbegrijpelijke taal en geen omwegen. Zeggen waar het op staat: ook als dat wellicht niet helemaal overeenkomt met uw eigen inschattingen.

Wat ik door mijn ruim 20 jaar ervaring in de (internationale) rechtspraktijk heb geleerd is dat gelijk hebben niet hetzelfde is als gelijk krijgen van de rechter. Een gerechtelijke procedure levert u niet alleen de nodige (emotionele) buikpijn en aanzienlijke kosten op. De uitkomst van een procedure is en blijft altijd onzeker.

In negen van de tien gevallen kan een langslepende procedure worden voorkomen door bij aanvang uw afspraken met de ander zo volledig en helder mogelijk vast te leggen. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk is dat helaas lang niet altijd het geval. Het gevolg: voor u veel kosten en onzekerheid.

Mijn insteek is om met u mee te denken in het proces en u behulpzaam te zijn om zoveel mogelijk juridische ruis weg te nemen op het moment dat u tot het vastleggen van afspraken overgaat. Hoe minder ruis er in uw afspraken zit, des te kleiner is de kans op uiteenlopende verwachtingen. Daarmee verkleint u de kans aanzienlijk op een juridisch geschil of een langslepende procedure bij de rechter.

Bent u helaas al in een geschil verzeild geraakt? Ook dan adviseer ik u graag over uw positie, de kansen en de (on) mogelijkheden. Praktijkervaring wijst uit dat een minnelijke oplossing vaak – en juist met name in financieel opzicht – veel beter is dan (vaak jarenlang) door te procederen bij de rechter. Bovendien proberen vrijwel alle rechters partijen alsnog te bewegen tot een minnelijke oplossing zodra de zaak aan hen is voorgelegd. Met een minnelijke oplossing voorkomt u vaak onnodige een aanzienlijke (proces) kosten en procesrisico’s, want zoals gezegd: gelijk hebben betekent nog niet gelijk krijgen.

Wanneer ook een minnelijke oplossing niet haalbaar is, sta ik u graag bij in de procedure bij de rechter. Na ruim 20 jaar ervaring ken ik de klappen van de zweep in de rechtszaal en kan ik in een vroeg stadium uw kansen en risico’s inschatten.

Kosten

Rechtspraktijk Nijhoff staat voor maatwerkoplossingen. Iedere cliënt, kwestie of geschil vraagt om een eigen en andere benadering. Dat vertaalt zich in de visie van Rechtspraktijk Nijhoff door in het kostenaspect.

Rechtspraktijk Nijhoff werkt niet met standaardtarieven of minimumtarieven. Rechtspraktijk Nijhoff is flexibel als het om de tarieven of tariefafspraken gaat. Afhankelijk van uw kwestie of geschil, zijn de volgende tariefafspraken (of een mengvorm daarvan) mogelijk:

  • Fixed fee (vaste prijsafspraak): u weet van tevoren waar u aan toe bent;
  • Fee cap (tevoren vastgesteld maximumbedrag);
  • No cure no pay;
  • Van tevoren afgesproken uurtarief.

Ik huur geen (duur) kantoorpand, heb kantoor aan huis en geen personeel in dienst. Ik heb dus relatief lage overheadkosten. Daardoor kan ik mijn werkzaamheden tegen een aanmerkelijk scherper tarief verrichten dan wanneer u daarvoor naar een groot kantoor zou stappen, ook wanneer ik werk op basis van uurtarief

Bij de grote kantoren liggen de tarieven voor de specialistische werkzaamheden die Rechtspraktijk Nijhoff verricht al snel tussen de € 250,– en € 300,– (ex b.t.w. en dergelijke). Rechtspraktijk Nijhoff verricht nagenoeg dezelfde werkzaamheden voor een tarief dat, afhankelijk van de soort kwestie of geschil, meestal ligt tussen de € 125,– en € 195,– (exclusief b.t.w. en overige kosten).

Neemt u gerust vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!

over Noery Nijhoff

Ik heb ruim 20 jaar ervaring opgedaan in de (internationale) rechtspraktijk, en daarvan 12 jaar als advocaat gewerkt bij een van de grootste advocatenkantoren in het Oosten van het land. Daar ben ik gestart vanuit een brede basis en heb verschillende takken van de juridische sport beoefend: van curator in faillissementen tot het behandelen van strafzaken als raadsman. Gaandeweg ben ik er achter gekomen dat mijn hart vooral ligt om u als ondernemer met raad en daad bij te staan. Uw passie en drive voor uw bedrijf is voor mij een grote bron van inspiratie.

Vragen? Neem gerust contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.